SIMPELEJÄRVEN VETOUISTELUKILPAILU 2024 soutaen

Säännöt

Huom! Kierrä seisovat pyydykset riittävän kaukaa. Kireitä siimoja!

 • Kilpailuaika

  Lauantai 6.7.2024 klo 10.00–20.00

 • Kilpailualue
  Kilpailualue

  Merkitty karttaan ja jonka saa lähtöpaikalta.

 • Lähtö- ja maalialue Ilmoittautuminen

  Hotelli Lohikontin ranta ja levähdysalue, Särkisalmi, Parikkala
  Ennakkoilmoittautuminen maksamalla viimeistään to 4.7.2024 49,- / venekunta tilille: OP Parikkala FI08 5326 0020 0743 61 Laita lisätietoihin kilpailijoiden nimet. Nettisivuilla myös ilmoittautumislomake. Joukkuemaksu +25,- / joukkue (voidaan maksaa kilpailupaikalla). Jälki-ilmoittautuminen 59,- / venekunta (2 henk.) kilpailupaikalla

 • Säännöt

  Kilpailun järjestäjä Tarvaspohjan Erä ry, varaa oikeuden muuttaa sääntöjä tarvittaessa.

 • Venekunta / joukkue

  Venekunnan muodostavat 1–2 nimettyä henkilöä. Joukkueen muodostavat 2 nimettyä venekuntaa.

 • Kisakalat

  Mitat täyttävät lainmukaiset kalat (alamitat suluissa): Rasvaevätön järvilohi ja rasvaevätön järvitaimen (61 cm), kirjolohi ja siika (30 cm), kuha (43 cm), lisäkertoimilla. Hauki (50 cm) ja ahven (25 cm), kerroin yksi. Mittaus suoritetaan leuanpäästä suoraksi ojennettuun, yhteen puristettuun pyrstöevän kärkeen mitattuna. Kalat luovutettava punnitukseen verestettynä, kidukset oltava paikoillaan ja selkäranka ehjä. Kalojen punnituskertoimet, ks. kohta: palkitsemiset. Elävän kalan luovuttaminen punnitukseen johtaa venekunnan suorituksen hylkäämiseen.

 • Pyyntitapa

  Vetouistelu soutaen. Vieheen heittäminen kielletty. Vapojen tulee olla telineissään vedon aikana.

 • Välinerajoitukset

  Vavan enimmäispituus on 10 jalkaa tai 310 cm Uistimia saa venekunnalla olla samanaikaisesti pyytämässä enintään kaksi. Siimaa kohti enintään yksi viehe. Vieheen koukkujen määrää ei ole rajoitettu. Syvääjien, kelluttimien ja etukoukkujen käyttö on sallittu. Perho on uistimeen verrattava viehe. Siimaa kohti sallitaan yksi perho. Perhoa ei saa käyttää lisävieheenä. Elävien syöttien ja täkyjen käyttö on kielletty. Elektronisten laitteiden, kuten kaikuluotaimen käyttö on kielletty. Plaanareiden ja lämpömittareiden käyttö on kielletty. Matkapuhelimen ja GPS-paikantimen käyttö sallittu

 • Rajoitukset ja ohjeet

  Valtatie 6:n ja rautatien välisellä alueella Särkisalmella on kalastaminen kielletty. Kilpailijoilla on oikeus rantautua kilpailun aikana lähtö- ja maalipaikassa sekä Dynamiittisaaressa (merkitty karttaan). Myrskyn sattuessa rantautuminen lähimpään rantaan. Kilpailun aikana saadut kalat voidaan luovuttaa valvojille, jotka toimittavat ne punnitukseen ja kylmäsäilytykseen. Kilpailusääntöjen vastaisen kalan luovutus punnitukseen johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen! Vene tulee olla kilpailunumerolla varustettu. Pelastusvälineet tulee kunkin järjestää itse. Kilpailun aikana tehdyt protestit ratkaisee päätuomari protestiajan jälkeen. Protestiaika loppuu 15 minuutin kuluttua tulosten julkaisemisesta. Kilpailijoiden lisäksi veneessä olevat muut henkilöt eivät saa osallistua soutamiseen eivätkä kalastukseen. Tasatulokset ratkaistaan arpomalla.

  Kilpailijoiden on saavuttava viimeistään kisan päättyessä klo 20 valtatie- ja rautatiesillan väliselle lähtö- ja maalialueelle, muutoin suoritus hylätään.

  Kilpailukalat jäävät järjestäjien käyttöön.

  Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla.

 • Palkitsemiset:

  Kaikki palkinnot ovat venekuntien yhteisiä. Palkinnot ilmoitetaan lakien ja säännösten mukaisesti tulorekisteriin, joka voi vaikuttaa voittajan verotukseen. Palkinnot ovat tavaralahjakortteja useisiin eri yrityksiin ja niiden arvot ovat yritysten ilmoittamien ohjevähittäishintojen mukaisia. Palkinnot lunastetaan toteamalla henkilöllisyys.

 • 1. Kalojen yhteispaino

  (järvilohi, järvitaimen ja siika kerroin 10, kuha ja kirjolohi kerroin 2, hauki ja ahven 1), palkitaan sijat 1–5 venekunnittain, lisäksi paras naisten venekunta sekä paras joukkue

 • 2. Suurimman kalan kilpailu, paino

  (kaikki kilpailuun kuuluvat kalalajit ilman kertoimia) palkitaan voittajavenekunta

 • 3. Ennakkoon ilmoittautuminen

  Ennakkoon ilmoittautuneiden venekuntien kesken arvotaan 2 kpl lahjakortteja

 • 4. Yleisökilpailu

  Yleisökilpailussa palkitaan henkilö, joka arvaa lähimmäksi voittajasaaliin kertoimella muutetun painon

 • Palkintojen lunastaminen

  Lahjakorttien mukaiset tuotteet on lunastettava ko. yrityksistä viimeistään 31.8.2024, johon saakka kortit ovat voimassa.

Ilmoittautuminen on

Käynnissä

Ole nopea! Ennkkoilmoittautujien kesken arvotaan mahtavia palkintoja!